AB „Kelių priežiūra“ už 2020 metus valstybei išmokės beveik 6 mln. eurų dividendų

Bendrovė 2020 m. pardavimų pajamas augino 16,1 proc. ir uždirbo 4,75 mln. eurų grynojo pelno. Pardavimų pajamos pernai siekė 97,9 mln. Eur. Praėjusių metų pajamos ir pelningumas augo dėl palankių 2019-2020 m. žiemos sezono oro sąlygų, didėjančios kelių remonto ir statybų apimties, nuolatinio veiklos procesų efektyvinimo.

„Viena iš bendrovės strateginių krypčių – grąža valstybei. Nors pandemija sukėlė daug sunkumų, mūsų darbai nestojo – pajamos ir pelningumas augo, dirbome efektyviai, todėl bendrovės vadovybės siūlymu akcininkas patvirtino sprendimą išmokėti 6 mln. eurų dividendų“, – teigia AB „Kelių priežiūra“ direktorius Rolandas Rutėnas.

2020 m. pasikeitimų bendrovėje buvo daug: technologiniai atnaujinimai, skaitmenizavimo užduotys, kompetencijų kėlimas, naujų veiklų vystymas, procesų efektyvinimas, kaštų mažinimo iniciatyvos. Daug dėmesio bendrovė skyrė transporto ir technikos parkui atnaujinti. Naujoms transporto priemonėms, mašinoms ir įrangai įsigyti buvo skirta 15,3 mln. Eur, ši suma sudarė 92,8 proc. visų įvykdytų investicijų.

Bendrovė investavo ne tik į techninės bazės atnaujinimą, bet taip pat ir į darbuotojų kompetencijų kėlimą: per 2020 m. įvyko daugiau nei pusantro tūkstančio mokymų, pradėta mentorystės programa, įkurta „Vadovų akademija“.

2020 m. startavo kasdienės veiklos tobulinimo programa, orientuota į standartizuotą darbų kokybę, padedanti kurti organizacijos kultūrą, kur kiekvienas darbuotojas yra įsitraukęs į procesų tobulinimą, ugdomi žmonių gebėjimai ir kompetencijos, laiku fiksuojami nuokrypiai, siūlomi sprendimai.

Be ilgalaikių tikslų ir nuolat vykdomų iniciatyvų 2021 m. AB „Kelių priežiūra“ ypatingą dėmesį skirs paslaugų kokybei gerinti ir eismo bei darbuotojų saugumui didinti.

Apie įmonę

AB „Kelių priežiūra“ yra modernėjanti, ambicingų tikslų siekianti įmonė. Sujungusi per dešimtmečius sukauptą ekspertinę patirtį ir novatorišką požiūrį, įmonė tapo viena iš didžiausių komandų Lietuvoje, kurioje dirba per 2.300 darbuotojų. AB „Kelių priežiūra“ yra atsakinga už 21.000 km valstybinės reikšmės kelių priežiūrą, t.y. žiemą užtikrina, kad keliai būtų pravažiuojami, pavasarį–rudenį gerina kelių kokybę, atnaujindama susidėvėjusias kelių dangas, profiliuodama žvyrkelius, prižiūrėdama pakelės statinius, želdinius ir kt.

VĮ Lietuvos automobilių kelių direkcijos Eismo informacijos centras

Skyrius dirba 24/7

Apie sudėtingas eismo sąlygas keliuose:
kliūtis, duobes, plikledį, suniokotus ženklus ir kt.,
vairuotojai gali pranešti telefonu