Pranešimai spaudai ŽINIASKLAIDAI

+370 675 42 765 komunikacija@keliuprieziura.lt
15 / 06 / 2021 Kelininkams pakelėse tenka rinkti ne tik vienkartinius kavos puodelius, bet ir dulkių siurblius Jei pirmojo karantino metu kelininkai džiaugėsi augančiu gyventojų sąmoningumu ir mažesniu kelių pakraščiuose surenkamų atliekų kiekiu, tai šiemet vėl pastebimas jų augimas. Vien per šiuos metus AB... 07 / 06 / 2021 Šiaurės ir vakarų regionuose įsikūrusias kelių tarnybas aprūpins iš atsinaujinančių energijos šaltinių pagaminta... AB „Kelių priežiūra“ pradeda bendradarbiauti su Lietuvos energetikos įmone „Inter Rao Lietuva“, kuri nuo liepos 1 d. šalies šiaurės ir vakarų regionuose įsikūrusias kelių tarnybas aprūpins iš... 01 / 06 / 2021 Kaip išvengti skaudaus susidūrimo su gyvūnais kelyje? Į kelią išbėgantys laukiniai gyvūnai kasmet tampa eismo įvykių priežastimi. Policijos duomenimis, vien per šiuos metus įvyko 1341 avarijos. O tai 12 proc. daugiau nei tuo pačiu metu pernai.... 26 / 04 / 2021 AB „Kelių priežiūra“ už 2020 metus valstybei išmokės beveik 6 mln. eurų dividendų Bendrovė 2020 m. pardavimų pajamas augino 16,1 proc. ir uždirbo 4,75 mln. eurų grynojo pelno. Pardavimų pajamos pernai siekė 97,9 mln. Eur. Praėjusių metų pajamos ir pelningumas augo dėl palankių... 31 / 03 / 2021 Lietuvos kelių priežiūros maršrutus planuos automatinė sistema Siekdama sklandžiau prižiūrėti Lietuvos kelius, AB „Kelių priežiūra“ pasitelks automatinę sistemą, t.y. naudojamą kelio būklės informacinę sistemą (KBIS) papildys nauja dinaminio maršruto planavimo... 25 / 03 / 2021 Po žiemos keliuose atsivėrė duobės Po įtempto darbo žiemą AB „Kelių priežiūra“ mažina gausaus snygio ir stipraus šalčio padarinius – įsibėgėja išdaužų juodose dangose remontas. Nuo kovo pradžios užtaisyta per 6 535 m2 pavojingų išdaužų... 24 / 02 / 2021 Žiema ir jos keliami iššūkiai dar nesibaigė AB „Kelių priežiūra“ perspėja, kad žiemai traukiantis, automobilių vairuotojai turėtų išlikti budrūs: kelyje pavojų kelia tirpstančio sniego gausa, susidarantis plikledis rytais, rūkas ir į laukus išėję... 19 / 02 / 2021 Atlydis keliuose sunkins eismo sąlygas Prognozuojama, kad savaitgalį po šalį ilgą laiką sukausčiusių šalčių į Lietuvą atkeliauja šiltesni orai, o kartu su jais ir atlydys. Šalyje vyraujanti pliusinė temperatūra, tirpstantis sniegas, kartu su... 04 / 02 / 2021 AB „Kelių priežiūra“ pajamos augo 16 proc. Per 2020 m. AB „Kelių priežiūra“ neaudituotos pajamos augo 16 proc., t.y. 13 mln. 620 tūkst. Eur., lyginant su 2019-ųjų pajamomis. Didžiausias neaudituotų pajamų augimas buvo pasiektas vystant... 01 / 02 / 2021 Snygis baigėsi – situacija keliuose stabilizavosi Sausio 25-27 d. Lietuvoje vykęs rekordinis snygis sukėlė nemažai iššūkių „Kelių priežiūros“ tarnyboms, siekiant užtikrinti pravažiuojamas eismo sąlygas. Šiuo metu situacija keliuose stabilizavosi.

VĮ Lietuvos automobilių kelių direkcijos Eismo informacijos centras

Skyrius dirba 24/7

Apie sudėtingas eismo sąlygas keliuose:
kliūtis, duobes, plikledį, suniokotus ženklus ir kt.,
vairuotojai gali pranešti telefonu