Komunikacija

AB „Kelių priežiūra“ pajamos augo 16 proc.

Per 2020 m. AB „Kelių priežiūra“ neaudituotos pajamos augo 16 proc., t.y. 13 mln. 620 tūkst. Eur., lyginant su 2019-ųjų pajamomis. Didžiausias neaudituotų pajamų augimas buvo pasiektas vystant savivaldybių kelių priežiūrą ir kelių remonto darbus.

2020 m. neaudituotas grynasis bendrovės pelnas siekė 4 mln. 182 tūkst., kai 2019 m. grynasis pelnas siekė 353 tūkst. Eur, lyginant su 1 mln. 164 tūkst. Eur nuostoliu 2018 m.

„Nors pandemija sukėlė daug sunkumų, mūsų darbai nestojo – bendrovės pajamos ir pelningumas augo dėl palankaus 2019-2020 metų žiemos sezono bei didėjančios kelių remonto ir statybų apimties, nuolatinio veiklos procesų efektyvinimo bei vieno iš svarbiausių 2020 m. įgyvendintų projektų – kelių tarnybų sustambinimo,“ – teigia AB „Kelių priežiūra“ direktorius Rolandas Rutėnas.

Jis pažymi, kad pagrindine bendrovės veikla ir toliau išlieka valstybinių kelių priežiūra, todėl didžiausios šių metų investicijos bus skirtos technikos parko atnaujinimui, modernizavimui bei technikos remontui, kad būtų užtikrinta tinkama paslaugų kokybė: „Mes nuolat peržiūrime savo struktūrą, darbų organizavimo ir vadybos procesus, diegiame naujus sprendimus kuro vartojimo, technikos priežiūros sąnaudų mažinimui bei ieškome kitų inovatyvių technologinių sprendimų veikos efektyvinimui.“

Apie įmonę

AB „Kelių priežiūra“ yra modernėjanti, ambicingų tikslų siekianti įmonė. Sujungusi per dešimtmečius sukauptą ekspertinę patirtį ir novatorišką požiūrį, įmonė tapo viena iš didžiausių komandų Lietuvoje, kurioje dirba per 2.300 darbuotojų. AB „Kelių priežiūra“ yra atsakinga už 21.000 km valstybinės reikšmės kelių priežiūrą, t.y. žiemą užtikrina, kad keliai būtų pravažiuojami, pavasarį–rudenį gerina kelių kokybę, atnaujindama susidėvėjusias kelių dangas, profiliuodama žvyrkelius, prižiūrėdama pakelės statinius, želdinius ir kt.

Eismo informavimo centras

Veikia 24/7. Kreiptis dėl kelių priežiūros valstybiniuose keliuose:
barstymas, valymas, kliūtys kelyje ir pan.